Neutral babyfilt

Ska visa en babyfilt jag har virkat också! Det var ett tag sen nu, men som sagt försöker jag få tiden att räcka till.

Neutral babyfilt

Det är en virkad babyfilt i 100% akryl. Bara att stoppa ner i tvättmaskinen så mycket man vill och det kan va rätt bra! Då det är ett tag sen jag gjorde den kommer jag inte ihåg exakt mått. Ca 50-55*65-70 cm skulle jag tro.
Jag valde att göra filten i neutrala färger och ränder, en härlig blandning mellan beige, mörkbrunt och naturvit. Tycker det blir himla fint, personligen föredrar jag babykläder/filtar osv i neutrala färger. Men även supermycket färger på en gång tycker jag är fint, så det blir ett hav av färger på en gång. Det känns lite som att fler än mig vill komma bort från de där typiska flick/pojk färgerna och väljer neutrala och/eller väldigt färgglada färger. Jag hoppas att mottagarna av denna filt uppskattar filten!
Virkade vågor i neutrala färger

Jag gillade det där böljande mönstret jag valde, det tar fram ränderna på ett bra sätt. Man ökar och minskar maskor kontinuerligt. (Lätt mönster när man kommer in i det, man kommer ihåg: öka 3, virka 3, minska 3, minska 3, virka 3, öka 3. Allt virkas i stolpar. Det blir en rep. av 14 m. om jag räknar rätt.)
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg