Livet idag

Vår tremånaders har en stark förmåga att vilja saker just när jag tar fram en stickning. Det är för all del väldigt härligt att bli mamma och det är inget snack om saken: livet blir lätt en musikal av barnvisor. Eller våran klassiker: ”ska vi byta,  ska vi byta blöja, ska vi byta blöja med varann? Vi byter en skitig en mot en hel o ren. En skitig en mot en hel o ren! …”  (Visan Ska vi byta grejer) Ja, jag sjunger om blöjbyte. Och om alla andra små saker som händer under dan.
Ibland lyckas man få en sovande bäbis och så sitter man o stirrar. Ska jag hänga tvätt kanske, eller plocka undan grejer, eller plocka med diskmaskinen? Åh jag kan nog få sitta en liten stund. Efter ett tag hittar jag ibland stickningen. Då händer oftast två saker: jag är för trött eller bäbis vaknar. Ja just det, vaken o hungrig bäbis. Nu var det ju tre timmar sen sist. Nå då släpper vi alla tankar på att göra nåt annat en stund igen. Där kom världens största leende, det lever mamma länge på!
Vaddå handarbeta?

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg