UFO nr 1

Det händer alltid. Man börjar på något handarbete som sen ligger, ibland många år. Ibland för att man inte är helt nöjd. Ibland för att det blev tråkigt och man tappar inspirationen. Ibland behöver det ligga för att man ska få nya perspektiv och idéer för projektet. Det är de som kallas UFOn. Jag har själv inte använt termen, men jag ser att många handarbetsbloggar gör det. Det är en bra term, så varför inte. 
Jag kommer skriva några UFO-inlägg, börjar med denna. Detta för att visa och tipsa om hur man kan tänka om och känna sig nöjd i slutändan när man slutfört ett projekt som man bara varit så less på. 
Jag som många andra har en förmåga att börja med något, sen börja på nåt annat och ha många saker igång samtidigt. Jag har så många idéer som vill ut! Det genererar också många UFOn.
Nu till UFO nr 1.
Film är en underbar inspirationskälla för stickade och virkade plagg och accessoarer! För ca 2½ år sen såg jag en poncho i mormorsrutor på Jennifer Lopez karaktär i filmen The Cell. 
Jag tänkte genast att det skulle va nåt att göra! Man fogar ihop en massa mormorsrutor så är det i princip klart sen! Jag hade tillockmed garn hemma som funkar. Jag ville göra en grön – jag är väldigt grön av mig i klädväg. Hade både grönt och grön-melerat garn hemma. Så jag satte igång, men gjorde större rutor. Sydde ihop allt och sen kände jag  nääääeeeee…. 
Åh, vad gör man när man inte är ett dugg nöjd? 
Det första valet man måste göra då: repa upp eller hitta ny infallsvinkel?
Jag la det åt sidan, tänkte och väntade på inspiration. Försökte hitta nya infallsvinklar. Det hade ju blivit jobbigt att repa upp allt för att jag hade fäst trådar och allt. Det orkade jag inte. Något år senare tar jag fram det igen och känner efter lite. Om jag lägger till mer mormorsrutor så det blir större då? Jag testar! Jag hittade ny energi för projektet och satte igång. Jag köpte mer grön-melerat garn så jag hade nåt att jobba med och gjorde 36 mormorsrutor till.
Och då kände jag njaaaa……
Det var i alla fall snäppet bättre än näe! Men hur som helst så var jag inte övertygad och jag la undan projektet igen. Försökte tänka, hitta nya idéer. Det skulle bli för tungt med en poncho. Skulle gärna göra en poncho, men jag tror att materialvalet inte var ett dugg rätt! Det är nog bättre att välja ex. alpacka. Det blev för tungt i vilket fall som helst. 
Det kan hjälpa att lägga ut alla delar.
Häromdan plockade jag fram projektet igen med fast beslutsamhet att det här ska bli nånting som jag vill använda i slutändan. Jag la upp allt på ett bord och tittade på det. Jag visste tillslut vad det skulle kunna bli. Med de mormorsrutor jag hade att sy fast så blir arbetet ungefär 92*92 cm. Då var det solklart: en väldigt grön barnfilt.
Nu har jag sytt ihop alla delar jag jag är nöjd tillslut. Jag har inte blockat den, som syns, men äh vad gör det just nu? Jag är bara så glad att ha fått ihop nåt med det i slutändan. Det blev ju rätt kul att det är olika storlekar på rutorna, i en filt.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg