Bilder från vårt bröllop

Bröllopsväskan

Det är mycket som har hänt den sista tiden, och jag har inte varit direkt aktiv på bloggen. Nu kommer allt på en gång istället: bilden ovan visar nämligen min bröllopsväska!

Jag och min andra hälft åkte upp till min hemby i Ångermanland och gifte oss den 20/7 2013. Vi har haft lite att göra inför detta såklart. Det var ett litet bröllop med våra respektive familjer. Vi tänkte att det kunde bli vädigt varmt så vi tänkte somrigt. Dock regnade det hela förmiddagen med 11 grader varmt, men den när det var tid för kyrkan så blev det mer uppehåll!

Inför bröllopet så funderade jag lite på klänning. Kollade runt lite och hittade ingenting som kändes jag. Jag kan inte tänka mig en vit klänning för det första, och det behöver man inte ha heller. Men de stilar som finns på brudklänning tilltalade inte heller. Då bestämde jag mig att jag skulle sticka mig en egen klänning!

Nu har jag valt att inte lägga upp fler bilder på bloggen. 
För att se bilder på min bröllopsklänning och bolero, 
kika in på mitt galleri!


Lite information om plaggen och väskan: Plaggen och väskan är gjorda efter mitt eget huvud. 

Väskanär sydd, handsydd och virkad. Den är sydd av min svärmors gamla vita jeans. Insidan är ett tyg i lite mörkare färg än klänningen. Blomman är virkad av Cotton Viscose (Drops) och Roma (Løve garn). Pärl-kedjan är ditsydd för hand.
Klänningen är handstickad med bl.a. handvirkadekanter. Den är mönsterstickad längst ner med det klassiska mönstret som jag har gjort om en aning. Det brukar heta solfjädrar eller böljande ränder.
Garnet jag valde är Cotton Viscose (drops) som funkar till en kortare klänning. Jag använde bara 600 gram! Jag ville ha något glansigt och den färgen jag valde var perfekt: nr 29 ljust grå-grön heter den färgen. Den är silvrig i färgen med väldigt ljust grönt. 
Jag gjorde klänningen a-linjeformad upp till under bysten utan ärmar. Fick dock tänka om lite efter att jag insåg att jag kommer ha en växande mage ett tag (det är anledningen till varför jag behövde ta paus från bloggande i våras, jag mådde för dåligt) men det löste sig ju fint med magen i klänningen.

Boleron är mönsterstickad med virkade kanter i garnerna Cotton Viscose (Drops), Stella (Järbo garn) och Roma (Løve garn) till de virkade kanterna. Själva mönstret på ryggen är jag väldigt nöjd med, det är e blandning mellan sicksack och knoppar och passar bra till den frisyr jag hade. Det sicksack mönstret hittade jag på drops hemsida och knopparna hittade jag i ett mönster-stick-lexikon.
  

Fotograf för bilder i galleriet: Jenny Staaf. Bilden på väskan är tagen av mig DesignKatrina.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Bilder från vårt bröllop”

Kommentarer är stängda.