Sherlock Holmes keps

Jag fick en väldigt intressant beställning i början av året. Jag höll på rätt länge med den (planering o allt), fast det var jätteroligt. Det var inte därför som det tog tid. Jag fick ta lite i taget, så att säga. Tillslut så blev jag klar för nån månad sedan och jag är väldigt nöjd med resultatet. 

Det jag har gjort är en Sherlock Holmes keps, en keps med dubbla skärmar.
Tyget jag använt är ett svart denim-tyg (jeanstyg). Det blev riktigt snyggt med denim så jag är glad att jag tog det materialet. I skärmarna har jag använt starkt mellanlägg, så skärmarna blir starka.

 

Insidan är fodrad av samma tyg.

Nåt som jag lärde mig från detta är att denim-kepsar är riktigt snygga. Jag syr säkert en till denim-keps nån gång. Jag har även lärt mig att det inte är så väldigt farligt att göra egna sy-mönster eller förändra existerande mönster.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg