Gröna Vintertröjan 2013

Senaste tröjan är klar! Det är en grön o skön skapelse.
Det gick fort att göra den här tröjan (13 maskor blev 10 cm), men längre tid att ta bilder o publicera. Den aktiva sticktiden var ca 4 dar, om man räknar ihop ungefärliga timmar. 

Jag har tre knappar längst upp (fast det syns inte). Därefter så stickade jag ihop den så det blev en tröja istället för kofta.

Jag är supernöjd med tröjan och den kommer väl till pass nu när det är så många minusgrader ute. För den är väldigt varm o go! Luvan blev jättebra, sambon tyckte det var värt att ta många kort på den snygga luvan.

Jag använde ett garn som heter Fashion Trend från Gedifra. (Se bilden.) Det gröna köpte jag på en garn/tygaffär som köper in tillfälliga lager med garner. Det bruna köpte jag på E-bay. Båda färgerna är svagt melerade. De två färgerna passade väldigt bra ihop, kunde inte bli bättre i färgväg.

Mönstret har jag skapat själv. Jag ville göra en tröjmodell som var snygg, slimmad och med luva. Tröjan är även gjord uppifrån- och- ner, jag började med själva luvan.

Den här modellen skulle även passa jättebra som väst! Jag har restgarn kvar, men det får i så fall bli ett framtida projekt. Jag har förvisso en förmåga att dras till grönt garn som jag vill göra tröjor utav. Det har resulterat i några gröna tröjor senaste åren (varav några lite stora numera). Så nästa gång kanske det får bli en annan färg på tröjan.
Åh det är så roligt att göra tröjor! 

Framöver har jag dock helt andra saker för mig. Förutom att sticka på laptopfodralet o göra klart ponchon så har jag ett jättestort väldigt hemligt projekt på gång. Resultatet av det kommer ni inte att få se förrän till sensommarn.

Fler inlägg om tröjan och garnet:
Andra Bullar – 5 jan 2013.
Inför 2013 – 31 dec 2012.
Höstmörker – 13 oktober 2012. 
Planera tröjor för 2012 – 6 januari 2012.
I mina tankar – 9 juni 2011.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

5 svar på ”Gröna Vintertröjan 2013”

  1. Så fräck tröja! Jag har lagt in dig på min Facebook sida idag. /Hälsningar Leena

  2. Hej! Jag har inte facebook själv så men jag gissar att du kanske får feedar från blogginlägg eller nåt sånt. 🙂

Kommentarer är stängda.