Höstmörker-tankar

När kölden sliter tag i en på morgonen på väg mot jobbet, när det är mörkt på kvällen o man sitter hemma med tända ljus (och ett handarbete), då inser man att hösten är här. Nånting händer i den stunden man inser att man vill vira in sig i en stor filt eller en härlig stickad tröja – en liten tanke smyger sig in: ”jag vill göra en till varm o härlig tröja”. Tanken liksom sprider sig som ett virus i skallen och hjärtat tills det enda jag kan tänka på är ”tröja, tröja, tröja”.

Åh! Tänk vad roligt!

O jag har ju garn sparat till ändamålet, o jag ser massa härliga tröjor i alla dessa stick-tidningar jag läser, o jag vill bara sätta igång! Det blir nog en ny uppifrån-o-ner-tröja. Jag vet hur jag vill ha på ett ungefär: luva och knappslå en bit ner på tröjan, långärmad med extra långa ärmar att vika upp. Jag har det i skallen.
Ungefär som bilderna nedan som jag lånat från Drops Garnstudio – mönsterna 109-1, 120-1 och 109-9. Jag ska förstås göra ett eget mönster, men för att visa ungefär vad jag menar.

Men…
Jag har flera hemliga projekt att bli färdig med, jag har beställningar, jag har laptopsfodralet/dubbelstickningen som tar så extremt lång tid för ett varv, jag har saker att göra till webshoppen, jag har förfrågningar från garnbutik om att skapa mönster, jag har både det ena och det andra. Kanske kan jag börja snart, vem vet. Rätt var det är så har jag börjat ändå fast jag inte skulle, det brukar bli så med just tröjor (ja och annat). Det ska i vilket fall absolut bli en tröja tillverkad under vintern.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg