Garnsnuttar, Lyckoklöver & Kärlek

Jag har varit lat och inte tagit kort på mina nya sommarhattar. Jag lovar att det kommer så småningom!

Jag har däremot samlat ihop alla mina snuttar av garner och lagt dem i en fin liten låda. Tänkte se om jag hittar några spännande rester som jag kan göra halvvantar av. Jag fryser om händerna på jobbet ibland.

 Visst skulle jag kunna hitta nåt där, tycker jag! Jag får nog ta hjälp av lite större nystan också.

Ihopsamlandet av garnsnuttar gjorde jag häromdagen,
i samband med detta – en ytterst trevlig sak:

Vi har köpt mitt sy-bord jag har spanat in ett antal år! Den passar dessutom utmärkt där den står i vardagsrummet! Så glad jag blir! Jag har packat in mina sy- och hobbysaker i de 6 lådorna som följer. Då hittade jag snuttar av garn lite här o där.
Bilden är lånad från Ikea.

Mina olika sorters Lyckoklöver-blommor blommar samtidigt just nu, oerhört gulligt.
Klock-blommor är mina favoriter. Lyckoklöver är framförallt mina favoriter. De är så söta! De kan även kallas för harsyreväxter och oxalis.
Jag har en kamera som tar bra makro-bilder (bilder väldigt nära motivet) så nu tänker jag bild-bomba lite!  

Det går att klicka på bilderna.

 Traditionell Lyckoklöver med vita blommor

 Lyckoklöver med trekantiga röda blad och svagt lila blommor.

 En tredje variant med grön-gula blad och rosa-cerise blommor! 

Här är en fjärde variant, men de blommar inte just nu. Kom inte ihåg hur blommorna ser ut för tillfället heller, vi får väl se om de dyker upp under sommaren. 

Jag har även en femte sort, men den är på rehabilitering. Den gillade inte flytten i höstas, nu får vi se om den tar sig med ny jord och allt!

Så här super-fin såg den ut för några år sedan.

Har även haft två till sorter, men i olika flyttar så har de inte trivts så jag får göra ett till försök o köpa in fler när jag ser om alla jag har trivs i sommar.

Till sist en av alla penséer som vi planerat i en blomlåda på balkongen!
Den sötaste, kanske. Min sambo valde blommor till balkongen. Älskar vår stora fina balkong, då är det kul att få ut lite blommor där med. Jag är något av en periodare när det gäller blommor (förutom när det gäller mina lyckoklöver), ibland kommer intresset och sen försvinner det.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg