Virkade Askar

Senaste tiden har jag hållit på med detta lilla projekt, jag virkar askar till min ”hylla” eller vad man ska säga. Det började med att jag aldrig hittade rätt storlek att ha däri, så jag gör väl egna!

Det är olika färger på den undre delen av asken, lite lättare att komma ihåg vad man har däri. Min smink- och hårhörna har blivit lite snyggare och inte lika plottrig som förut!
Jag ska göra flera askar, så det är inte riktigt färdigt än!

Ja, jag är inte så bra på att förklara virkat… men jag ska försöka.

1:a varvet: Jag började lite som när man gör mormorsrutor, fast jag har bara virkat fasta maskor. En rund ring, sen fyra sidor med 3 fasta maskor och däremellan 2 luftmaskor/sida.

2:a och resterande varv: fasta maskor i alla maskor, 2 luftmaskor vid varje hörn (4 st).
Efter att man har fått rätt storlek på botten (ex. 17*17 cm) så fortsätter man virka i alla maskor utan ökning till önskad höjd (ex. 10 cm).
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Virkade Askar”

  1. Smart!! Det man inte hittar får man göra själv.. Vad använder du för garn, man måste ju få dem så där lagom fasta..

    Kram Elisabeth

  2. Just dessa garner är Dubbelt Garn i ett bland garn som var rätt stabilt med både akryl, alpacka och ull. Men jag har även gjort en ask med gammal tvättäkta bomull som är lite "hårdare" än dagens bomull. Det gjorde jag en ask av också dubbelt garn och det blev väldigt stabilt. 🙂

Kommentarer är stängda.