Ny stickning, gammal idé

I maj förra året försvann dem, de där fingervantarna jag hade gjort. (Se bild t.v.) Det var i den flytten som de spårlöst plötsligt inte fanns till någonstans. Det var väl inget speciellt med dem, men det var dock sköna fingervantar, och alla behöver vi såna! 

Den enkla lösningen hade varit att gå in i en valfri affär och köpt fabriksstickade fingervantar. Visst, de hade väl hållit några veckor tills de hade gått sönder och då hade man behövt köpa nya. Det självklara valet är att jag kan göra ett par själv.

Det har jag haft i huvudet sedan dess, alltså i ungefär 1½ år. Det har varit på gång med dubbelstickade fingervantar, men sen ångrade jag mig då jag vet hur pillrigt det är att göra dubbelstickade fingervantar. De blev ”bara” tumvantar. (Se bild t.h)

Se vad jag startade med häromkvällen: 

Fingervantar! 
 

De ska matcha min härliga mössa jag gjorde härom vintern, i härliga två alpacka-garner och ett silke-garn. Färgen är åt det petrol-blå hållet, såklart, annars skulle väl jag inte vara jag. Det är extra roligt att kunna matcha mössa o vantar. Det går fort också, med tredubbelt garn!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Ny stickning, gammal idé”

Kommentarer är stängda.