Inspirationstävling 2011

Här ska firas –
50 000 besök på bloggen är fantastiskt!
Enligt bloggers sidräknare.

Det finns mycket att fira just nu, detta är bara en av alla goda anledningar till att fira!

Jag startar nu en inspirerande tävling – du behöver inte ha egen blogg/hemsida för att medverka! Vi börjar med vinsten:

Paket 1:

En uppenbarelse i rött, cerise och gult! En glad och kraftfull färg på garnet. Man blir glad bara att se på garnet (eller bilden)!
Av detta garn i annan färg har jag gjort
denna blåa och denna lila babymössan.
Det heter (Viking) Balder och är 100% ull.
Stickor nr 7-8 och 12 maskor = 10 cm.

Paket 2:

En grön harmoni i det välkända Drops Delight!
Av detta garn har jag gjort min gröna uppifrån- och-ner-kofta.
75% ull superwash, 25% polyamid.
Stickor nr. 2,5 och 26m *34v = 10*10 cm.

Kanske kommer inspirationen till dig när du ser garnerna!

Så här tävlar du
Jag gillar kreativitet och uppfinningsrikedom! Jag försöker delge mig åt de påhitt jag hittar på och även mönster. Därför vill jag att ni delger er av inspiration och mönster och härligheter! Jag tycker bloggar och internet är en fantastisk plats att dela inspirationen, dela mera! 🙂

1. Delge dig av ett eget påhitt, inspiration, idé, mönster, motiv, beskrivning, sätt att göra (eller motsvarande) som du själv kommit på, lätt som svårt.

Behöver inte vara komplicerat alls, du kanske gjort muddar som du själv kommit på hur många maskor du ska använda eller vad som helst pyssel-relaterat!
Exempel: mina muddar med enkla flätor.


Detta kan du göra på olika sätt:

 • Har du en blogg/hemsida/ravelry där du skrivit ett passande inlägg, eller ett nytt inlägg, länka det i kommentarer i detta tävlingsinlägg.
 • Har du ingen blogg/hemsida så kan du maila din idé/mönster till mig på mailadressen t.h.
 • Har du en kortare idé/mönster kan du berätta om den i kommentarer.

Man ska kunna se inlägget när man tar upp länken, så inga slutna fb-sidor. Undantaget är Ravelry, där många stickintresserade är medlemmar!

2. Vilket vinnarpaket skulle du vilja vinna? Har du en tanke om det?

3. Kommentera med detta: Ditt namn och kontaktuppgifter är obligatoriska för att jag ska kunna kontakta vinnarna. Även hur du vill bli presenterad med din idé/mönster. Namn, stad? Namn, mailadress?

Obs!
Inspiration och mönster som ni berättar om kommer jag att sammanställa i ett inlägg på min blogg.
Jag kommer då att presentera din idé
samt din egen presentation i slutet.
Något i stil med ”denna idé kommer från *namn* i *bostadsort*
(eller hur du vill bli presenterad).
Länkar kommer att förbli länkar i inlägget med en kort beskrivning om vad det handlar om. De som kommenterat eller mailat in lägger jag upp hela texten (såvida den inte är för lång kanske).

4. Frivilligt: Den som skriver om tävlingen på blogg/hemsida/liknande får två lotter. Ange länken i kommentarer!
Använd gärna bilden t.h. när du länkar hit. Klicka på bilden för att få full storlek.

Tävlingen pågår fram tills
den 3 juli, kl. 19:00.

= Förlängt datum! P.g.a. semestertider +
att jag har massor att göra kommande veckor, efter jobbet.

Sedan utser jag två vinnare som får paket på posten!

Kantänka blir det ett hemligt paket också!

Lycka till!

PS. Jag godkänner alla inlägg, så det dyker inte upp på en gång.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

7 svar på ”Inspirationstävling 2011”

 1. Skulle gärna vilja vara med i din tävling, spännande och utmanande. Får en att tänka till och när jag funderar så kommer jag inte på något som jag själv kommit på i stickväg. Inspireras av mycket, ändrar lite hör och där men inte i min egna design tyvärr. Det är något jag skulle vilja göra i framtiden!
  Ha det gott hälsningar

 2. Det jag tänker spontant på att dela med mig av är min tutorial om hur man gör ljus av gamla ljusstumpar, för jag gillar att sprida tanken om återbruk. Här finns det inlägget: http://fiffelochtrad.blogspot.com/2011/02/mera-aterbruk-ljus-en-liten-tutorial.html

  För du sa ju inget om att det måste vara garn eller stickrelaterat…

  Om du lägger ut en länk sen så kan du skriva att det är av Fiff i Skånes Viby 🙂

  Jag skulle nog helst vinna det gröna garnet, för då skulle jag göra en sjal till mig själv. Det andra garnet är också toppen. Vinner jag det får nog min mor det, för hon har precis virkat halskrage o pannband i exakt det garnet, o i samma nyans!
  Hoppas jag fick med allt nu 🙂

 3. Ja jag har ju flera gratis mönster på min blogg på olika pulsvärmare.
  Den här är jag väl mest nöjd med
  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/2010/12/05/4085156-beskrivning-stickade-dubbelflatade-muddar-med-virkad-och-broderad-blomma/

  Sedan har jag ju beskrivning på hur man gör en björnmossekrona.
  Med samma princip kan man fläta en gräskrona t.ex. nu till midsommar!
  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/kategori/67858-bjornmosse-graskrona/

  Ja som sagt jag heter ju Pysselfarmor – egentligen Gun-Wivi.
  Bor i Tumba, men räknar mig fullt ut som norrländska eftersom jag är född och uppvuxen i fjällvärlden. Har gården kvar och vistas ofta där. Försöker dela med mig och inspirera andra att testa olika tekniker. Har mottot att man inte kan allt, men kan pröva!

  Jag lägger in länk också på min blogg att det är tävling hos dig!

 4. Ååh, ja vill vara med och tävla :)Jag heter Mari och bor i Umeå. Mig får man enklast kontakt med genom att skriva en kommentar på min blogg under det senaste inlägget 🙂 Om jag skulle vinna blir lika glad vilket garn jag än får, men det fina röda har jag aldrig tidigare jobbat med 🙂 Jag har virkat en stor filt i drops delight (mönster på http://www.garnstudio.com). Länk till filten på min blogg finns här: http://www.magnifikamaskor.se/2010/09/virkad-filt-i-hostens-farger.html

  Nu till mina egna tips och mönster 🙂 Midsommarafton till ära lade jag idag upp ett eget mönster på virkade små jordgubbar. Det hittar ni här: http://www.magnifikamaskor.se/2011/06/virkad-jordgubbe.html

  Jag har även några egendesignadeluffarslöjdsprojekt på min blogg. Ni hittar dem alla på länken nedan:
  http://www.magnifikamaskor.se/search/label/Luffarsl%C3%B6jd

  Ha en skön midsommarhelg! Mari

 5. Jag har några mönster jag med att bidra med 🙂

  Det som jag gillar mest är Maskoten (http://wollyannie.blogspot.com/2011/04/gjorde-en-lite-maskot-infor-o-day-blev.html), men min dubbelsidiga spiralsjal användes mycket i vinter den med (http://wollyannie.blogspot.com/2011/04/dubbelsidig-spiralsjal-monster.html).

  Bästa sättet att kontakta mig är att lämna en kommentar på min blogg. Där har jag även länkat hit till din tävling.

  Man skulle ju gärna vilja vinna båda paketen ;P, men föredrar allt paket 1.

Kommentarer är stängda.