Virkad ask och utmärkelse

Tanken föddes på en förvaring till alla hårsnoddar,
som av någon anledning,
alltid försvinner och hittas här och var.

Om man har en ask där de förväntas samlas, då kanske en och annan snodd just hamnar där?
Jag satte igång med ett bomullsgarn som jag en gång fick på garn- och chokladbyte. Jag tänkte att mönstret nog inte var så viktigt egentligen utan om jag bara utökar lite här o var vartannat varv, så borde virkningen bli större. Och så blev den.

Resultatet blev något större än väntat. Man ska tydligen inte utöka för mycket innan man slutar utöka (för att få till kanten), för då får man stora askar.
Likväl är jag fullkomligt nöjd, och jag tog och avslutade det hela med en form av kant längst upp.
Den gjorde jag med att virka en fast maska, hoppar över en maska, sen virka tre stolpar (eller dubbla stolpar?) i nästa, sen hoppar över en maska och börjar om.
Jag vet vad jag gör, fast inte helt hundra på vad det heter. Jag är bäst på att skapa, inte veta vad det är jag skapar benämns.

Jag kan förvisso lägga mina snoddar däri, men funderar på att göra en mindre och använda den till en del av mitt smink (ett resultat av att jag känner en make-up artist). Får se vad man gör efter flytt.
En ask blev det i vilket fall.

Har fått en award från Ginas stickblogg, tack så mkt!
”Med denna award så ska man berätta 7 saker om sig själv.
Och nominera 7 andra bloggare.”

7 saker om mig själv.

 1. Blir sambo om ca 1 v, i Norrköping. En superfin 3:a väntar på oss.
 2. Älskar film, böcker, berättarteknik & bilder inom fantasy, myter, sagor, ironi, symbolik, äventyr, allt abstrakt.
 3. Vill alltid veta mer/lära mig mer, vad det än gäller.
 4. Skapande börjar oftast i tanken ”det där borde vara möjligt att göra”.
 5. Jobbar i support över tfn i dagsläget.
 6. Har massor med olika sorters härliga te-muggar, alla olik varandra. Det är charmen!
 7. Det var när jag läste Nalle Puh/(the complete) Winnie the Pooh på engelska som jag förstod det underbara i berättelsen. (Inte det Disney har fått det till.)

Ge utmärkelsen till 7 bloggare…
Jag lämnar det öppet för det finns så många bra och trevliga bloggar som jag läser! Vill helst ge den till alla, så diplomatiskt. Har inte haft så stor ork till bloggar senaste 1½ veckan, pga sjukdom. Svårt att veta vilka jag ska ge den till då.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Virkad ask och utmärkelse”

 1. Oh, du har något att hämta på min blogg! Såg inte att du redan fått en award. Men då får du en till nu 🙂
  Ha en skön helg!

 2. Hej vännen 🙂
  Jag tror att det är tre luftmaskor du gjort och sen en fastmaska. Stolpe är det där när man sätter ihop luftmaskorna med resten (ett varv runt nålen, genom öglan, runt nålen, genom och genom). kanske inte den bästa beskrivningen men lika bra som jag förstår vad du menar så kanske du förstår vad jag menar 🙂
  Massor av kramar och grattis till flytten om jag inte redan sagt det.

 3. Majsan: Jo jag satte ihop dem med resten så att säga, så det är stolpar men vet inte om det heter vanliga stolpar eller inte. 🙂

Kommentarer är stängda.