Julklappar och påbörjad mössa

Jag har börjat på ännu en till dubbelstickad mössa…

Jag har funderat länge på en ny mössa till mig och hur den skulle se ut. Jag har ett högst personligt motiv – min tatuering har jag gjort om till ett stickmönster. Det har jag jobbat på under hösten och vintern. Jag vill inte visa motivet just än, det blir lite senare! 😉

Sen hade jag en tanke om att använda ett melerat garn, och sådant garn fick jag strax innan jul! Detta garn blev det till min mössa, plus vitt garn av samma garnsort. Nu under julen har jag jobbat på med mössan! Tänkte att nu i jul, ja, då känns det bra att göra något till mig själv också, det blir till en julklapp till mig själv!

Nu är garnet ganska tunt, det tar längre tid att göra den här mössan än i vanliga fall! Men bra blir det.

Nu över till julklappar av handarbetes karaktär!

Min mormor är så väldigt duktig på att virka.
Tänk den dagen jag är så duktig som hon är.
Ja, jag tänker bara på allt hon har gjort i sitt liv. Virkade långa spetsgardiner, bl.a.
Dessa dukar blir något att titta på och försöka få till… med lite jobb.
Den nedre bilden blev suddig – jag fick inte till en bra bild.

Jag fick en inspirationsjulklapp av mor!
”Se vad man kan sy!”
Jättefint till pocketböcker och näsdukar!
Dessa hade hon hittat på någon trevlig butik.

Ännu en julklapp från mor!
Tänk vad jag kan nysta upp härvor väldigt lätt när jag kommer hem igen! För härvorna ligger ju hemma och väntar. Utan att jag har orkat med att ta itu med dem. Nu blir det ju en barnlek! Perfekt storlek att ta med på tåget hem också!

Mor har ett gammalt fint symaskinsbord där jag valde att ta kort. Fint!
Den vita skålen på bordet gjorde mormor till mor i julklapp!
Och i fönstret på den övre bilden ser man mammas luffarslöjd med hjärtan.
Den kreativa ådran!

UTLOTTNINGEN efter
10 000 besökare närmar sig!

Om ca 15-20 besök har jag haft 10 000 besökare sedan jag började med räknaren i februari detta år! Det ska firas, såklart!
Vad spännande! Nu vill jag ställa er alla en fråga: Vad skulle ni vilja ha chans att vinna i en utlottning i min blogg?

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Julklappar och påbörjad mössa”

  1. Hej Kattis,

    Tack för din kommentar.
    Ja, man kan tycka att allt detta som har hänt mig under detta året skulle kunna sprida ut sig lite mer. Men men, nu är det gjort. Bättre att ha det överstökat, så kanske det blir ett lugnare 2010. 🙂

    Jättefin blogg förresten.. Jag är också något av en "pyssloman" så din blogg var ju jätteinspirerande. 🙂

Kommentarer är stängda.