Easy Chunky Top

  • Mönster: Easy Chunky Top från Lykkeliten.fi
  • Garn: Tykk Line från Sandnes garn

När vi var uppe hemma i Ångermanland åkte vi till Härnösand en dag. När man besöker ställen så är de lokala garnbutikerna ett måste (för en garnnörd)! I Härnösand finns en mysig butik som heter Rara Nystan, hon som har butiken öppnade den ganska nyligen.

Grönt linne - easy chunky top stickad av DesignKatrina.
Grönt linne – easy chunky top

Jag fastnade där för Tykk Line från Sandnes Garn, ett tjockt blandgarn med lin och bomull. Naturligtvis var den gröna färgen allra finast, fast det fanns fler fina färger. Jag använde 7,5 nystan (köpte 8 nystan).

Easy chunky top
Här i grönt stickad av DesignKatrina

Jag ville lägga upp på en gång, en tee eller linne. Hade sett ett nytt mönster på ett linne som är väldigt fint och av en händelse så användes garnet Tykk Line. Så det var bara att köra och det går fort i ett tjockt garn.

Easy chunky top.
Här i grönt stickad av DesignKatrina
Grönt linne i Tykk Line

Modifieringar i mönstret:

  • Stickade ryggen lite högre, 15 – 16 varv högre.
  • Stickade linnet längre (jag vill inte ha en ”croptop” utan lagom lång längd).
  • Axlarna är 2 varv bredare än i mönstret (för att det såg bra ut).

Jag gillar linnet massor så jag gissar på att jag kommer använda den mycket!

Relaterat inlägg