Rensa o titta framåt

Gör ca 8 år sen upptäckte jag dubbelstickning. Jag upptäckte också att det inte fanns information om dubbelstickning på svenska (däremot på engelska). Så för 7 år sen publicerade jag en beskrivning på dubbelstickning. Därefter la jag upp en beskrivande video på YouTube (det var innan jag hann lägga på mig Östgötsk dialekt). Jag har även samlat ihop lite mönster. Nu finns det mer information på svenska att finna och jag är så glad att den här sticktekniken har spridit sig!

Senaste åren har jag legat lite lågt med dubbelstickningen. Mycket för att jag jobbat på ett mönster i dubbelstickning som av olika anledningar ligger på is för att kunna tas upp igen! Även för att jag lärt mig traditionell flerfärgsstickning. Jag har nu köpt mig en bok på engelska och har redan hunnit titta lite i den. Den heter ”Knitting Double” skriven av Anja Belle. Jag kan inte säga så mycket om den än för jag har just fått hem den boken. Men den är indelad i inledning, mönster och teknik vilket jag tycker är bra! Det finns en del att läsa om teknik, författaren tar bl.a. upp korta varv i dubbelstickning och det tycker jag är spännande! 

I veckor har jag tänkt att jag ska rensa ut garn från mina garnlådor och nu är det gjort! Vad skönt det känns! Dels en hel hög med syntetgarner och dels sånt som legat i många år och inget mer har hänt, till sist har jag rensat ut såna ullgarner som ”luktar” för mycket ull (obehandlade eller ”råa” i lukten) eftersom jag utvecklat en astmatisk allergi. Sen fanns  det sånt som jag är lite tveksam om, men som är i färger som dottern gillar. De behåller jag sålänge.

En del av det utrensade ska jag försöka lägga ut till försäljning på Tradera, har hunnit med att lägga ut 4 auktioner hittills. (Kolla gärna in det.) En del blir nog till second hand eller nåt sånt. Vi får se.

Raggsocksgarn till salu på Tradera.

Nu får jag plats med allt garn som jag vill få plats med! Så himla trevligt. Jag borde verkligen rensa bland tygerna också, för det svämmar över! Det blir ett annat kapitel!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Rensa o titta framåt”

  1. aha det är därför som du inte har dubbelstickat på länge. Jag har undrat lite över det:)

    Garnrensning är bara trevligt! Jag skulle behöva ägna mig åt det också, för jag vet hur lätt det är att fylla på garnhyllorna hemma:)

Kommentarer är stängda.