MÖNSTER: Randig Halsduk i Alpacka

För någon vecka sedan så frågade en familjemedlem mig om jag hade några assessorer till kylan som börjar komma – istället för att gå och köpa i affären (som bara håller i en säsong). Självklart, sa jag överlyckligt, för det är så roligt att de kommer till mig istället! Jag kom genast att tänka på en jättefin halsduk som jag stickade för över 3 år sen, för att det skulle bli ett mönster av det. (Sen kom en bäbis in i våra liv och mycket fick ligga o vänta.) Både halsduken och mina fina mönsteranteckningar låg kvar och valet var enkelt: det kunde fortfarande bli ett mönster! Innan jag skickade iväg halsduken till min familjemedlem fotade jag några bilder och skrev ihop ett mönster. 

Så här är nu mitt mönster:  

Jag har valt att göra det till ett gratismönster och det går bra att ladda hem här!

Det här är en enkel randig halsduk som man kan variera sig i det oändliga – välj dina favoritfärger att sticka med, det finns väldigt mycket färger att välja mellan! Den stickas på långsidan och har fransar på kortsidan. Fransarna gör att man inte behöver fästa några trådar, de inkluderas i fransarna.


Jag har valt ett alpackagarn i dubbel tråd för det är perfekt till höst och vinterkylan, när man vill ha något riktigt värmande runt halsen. Den blir dessutom väldigt lyxig, mjuk och håller hög kvalitet! Man kommer kunna slita på halsduken i många, många år. 


Garn: Indiecita Alpaca från Naturgarn.
Stickor: 4,5
Stickfasthet: med dubbel tråd 17 maskor utsträckt/ 21 maskor ej utsträckt och 26 varv = 10 cm i mudd (*2 rm, 2 am*).
Mått: Ca 140-150 cm utsträckt * 20 cm

Jag är helt exalterad över mitt mönster, jag är så nöjd! Så vad väntar du på? Ta fram stickorna och ladda hem mönstret. Jag kan varmt rekommendera alpackagarnet, det är så fin kvalitet!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”MÖNSTER: Randig Halsduk i Alpacka”

  1. Så läcker den är! Det jag gillar mest är kontrasten mellan de stickade ränderna och färgränderna:)

    Jag har laddat ner mönstret och satt upp den i min kö på ravelry. Jag har massvis med alpackagarn från Naturgarn, så någon gång i vinter kommer jag förhoppningsvis sticka mig en egen version av din fina halsduk:)

Kommentarer är stängda.