Skriva o blogga

När jag växte upp skrev jag väldigt mycket. Det tyckte jag var väldigt kul och det håller i sig för jag tycker fortfarande om att skriva. Förut när jag pluggade föll det sig naturligt att man skrev en hel del (arbeten) men numera är det kanske inte lika naturligt. Ibland hinner jag bara skriva lite kort vad jag handarbetar på just nu och sen hinner jag inte mer än så. Det är också väldigt naturligt att jag har en blogg för då kan man skriva mycket om man vill och hinner! Min blogg behandlar ett ämne varmt om hjärtat, och det är skapande. Ibland kan det förstås bli något personligt, men jag är också väldigt mån om privatlivet.

Jag har alltid också läst väldigt mycket. Mest fantasy på engelska. Har dock  fortfarande inte läst ut boken jag påbörjade i 2013! Det var då för att gravid-illamåendet gjorde att jag inte kunde läsa (det blev värre). Den tid som finns nu ägnar jag helst till handarbete, det är så skönt att kunna slappna av med en stickning en stund på kvällen.

Jag läser väl på ett annat sätt nu, sticktidningar och stickböcker som man läser lite där man vill och använder som uppslag. Handarbetsbloggar och Ravelry, fast där (på R) går man kanske lite mer på bilder först och främst. Hur använder du Ravelry? Det skulle va intressant att veta hur andra gör, jag känner mig fortfarande ”ny” där. Det känns lite rörigt. Jag är ingen person som trivs på communitys över huvud taget, men där finns jag för det är betydande annorlunda. Handarbetet står i fokus! Tanken är väl att man ska registrera alla sina projekt och hur långt man kommit, osv. Så långt har jag inte kommit än. Men det ger väldigt intressanta möjligheter till att lägga upp mönster och det har jag tänkt en del på. Det är nåt som jag vill och ska ta tag i.

Det känns lite som att det är färre aktiva handarbetsbloggar nu än för några år sedan. Många har säkert gått över till sociala medier och det finns antagligen fördelar med det. För min del skulle det kännas som man förlorar det skrivna ordet som det blir i en blogg. Jag håller mig kvar här istället!

Bilden visar mina stick- och virktidningar som jag köper på mig, sorterat i tidningshållare.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg