Babypaket nr 3

Det här är årets tredje baby-paket till vänner som väntar barn.
Dessa har jag jobbat med under hela hösten, men inte kunnat visa förrän nu, då det är presenter.
Jag har enbart använt garner som jag har hemma i min samling, hela nystan eller restgarner. På senaste tiden har jag experimenterat med att blanda garner i olika kvaliteter och se hur det blir, det är spännande och roligt!

Babyoverall 

Jag hittade denna babyoverall i en stick-tidning jag har hemma och tänkte genast att det blir en fin present!  ”Stickmagasin” nr 5/ maj 2010. Mönster nr 303. 

 I tidningen föreslog de ett garn i eko-bomull. Jag har dock bara använt garn som jag har hemma, så det blev ett väldigt gammal och jättehärligt bomullsgarn som en gång i tiden hade kostat 2,53 kr! Någon gång kommer alla garner till nytta.  
Garnet heter Corona (från Strömma), 100% bomull.
Jag har både vitt och grönt sådant garn hemma, jag valde det gröna. Till kanterna använde jag ett annat restgarn, lika mjukt och härligt, i blå-grön melerat. 

Jag kan självklart inte lämna ut mönstret, även om jag ändrade det. I grunden är det samma mönster, bara att jag satte ihop alla sidor och gjorde en raglan istället. Jag tycker inte det är nödvändigt att sticka plagg per sida när man använder rundstickor. Jag vet inte om jag fick till halsen lika storlek som mönstret, jag hoppas det ska passa. Det får vi se i februari.
Den blev riktigt söt, jag är nöjd!

Babyfilt

Filten dubbelvikt. Den är svagt melerad från vitt till svart till vitt.


Jag har använt två garner i denna filt:

  • Ett turkost mohair-garn med små detaljer i rosa. MIA från (gamla) Konsum. Gammalt garn.
  • Stella (Järbo garn), 10% mohair, 10% ull, 80% akryl: i vit-grå-svart melerat som ger den melerade undertonen i filten. 

Jag är väldigt nöjd med denna filt, den är stickad i mönster och har en virkad kant. Den är lite pälsig, som mohair brukar vara.Och väldigt mjuk!

Babymössa- och vantar. 


Mjuka saker i grön-blått, stickat i garnerna:

  • Linie 155 Supercool (Online) – 100% merinoull. 
  • Alpacka (Drops) – 100% Alpacka. 

Inte så avancerat, vanlig mudd och vanlig slätstickning därefter. Sött och enkelt!Nu är det snart jul och jag kan inte förstå hur fort det har gått! Hemmet ser inte så bra ut, men det är ju så det är när man har begränsad rörlighet. Det är bara att släppa. Jul blir det i vilket fall, men julbak och julstök får det bli nästa jul istället. Man kan alltid hoppas att ryggskottet släpper mer i mellandagarna så man kan göra lite mera.

    http://designkatrina.se

    Relaterat inlägg