Skynda sakta

Jag har inte visat så mycket nya saker på nån månad, ja, bara några saker. Dessa var färdigstickade sedan innan november och december. Just nu går det trögt att sticka över huvud taget. Det blir bara några varv här och där. Symaskinen får också vänta.

Det är av en anledning:
 Jag blev lite skadad i början av november (muskelbristning) och därefter pga snedbelastning ryggskott. Det kommer att ta ett tag att bli helt bra. Jag har haft lite otur. Jag ska ta det lugnt, i januari kan jag börja träna upp muskler igen. Det funkar bättre att virka än sticka. Jag har fått lägga min lilla planering lite åt sidan och börjat med virkade ting som jag tänkte göra lite senare.  Så jag har lite att göra när jag inte kan göra något annat.

Jag ska ju även rensa ut garn, men det är något som jag också måste skjuta på tills jag är bättre. Jag räknar med att ha en utlottning i januari.Projekt sminkhyllan

Det vore snyggare om jag har askar i sminkhyllan som passar hyllorna lite bättre i storlek och stil, så det inte ser så ”plottrigt” ut. Jag har letat länge efter nya askar men inte hittat någon i rätt storlek. Jag har då bestämt att göra egna askar!

Min plan är att göra askar i några olika färger i botten och så den färgen går upp 2 cm på sidorna. Därefter byter jag garn till svart. På så sätt kan jag dela in sakerna i smink-grejer, hår-grejer, osv. Lättare att se på de olika färgerna vad som bör ligga däri!

Jag har börjat lite lätt med första asken. Jag använder dubbelt blandgarn och virknål nr 4,5 så det blir himla stabilt. De ska vara högre än vad jag har hunnit på denna ask (ovan).  De är i 17*17 cm i botten och höjden hade jag tänkt 9-10 cm.

Det finns 14 st hyllor… hmm. Jag får väl se hur många askar det blir!

 Projekt Poncho

Första gången jag såg The Cell, en väldigt skruvad skräckis, så fastnade jag för en poncho som karaktären spelad av  Jennifer Lopes hade i en av slutscenerna. Kolla in en bild här.
Någongång ska jag ta ett eget kort på ponchon i filmen, jag kanske får till en bättre bild än vad jag hittat på nätet. 
Den är så snygg, gjord av mormorsrutor och jag ville bara ha en sån. Det har funnits med mig ett bra tag, kan man säga. Nu har det passat bra att börja på den.
Jag använder två akrylgarner – Big Verona. Ett melerat i ljust till svagt mörkt grönt samt ett i enfärgat grönt. Jag gör rutorna mycket större än vad filmens poncho hade, tror det blir bäst.

Skynda sakta, det är filosofin just nu.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg