Min specialvinst

Jag vann en tävling för ett tag sedan hos Nyansera, där man skulle namnge ett nytt garn.
Jag föreslog namnet Nornir, ett fornnordiskt namn för Nornorna som spinner våra öden (Nordisk mytologi). Vi behöver ju komma ihåg våran egen forntid, tycker jag.

Det jag vann var ett special-färgat garn till mig där jag kunde välja hur jag ville ha, i just garnet Nornir!
Jag hade ett bokomslag som jag ville att färgerna skulle utgå ifrån, nämligen detta: den andra delen i sagan om klanen Otori. Älskar färgerna på bokomslaget.

Utav omslaget så har Nyansera-Jenny färgat ett helt underbart garn. Jag har jag fått mail med bild på mitt garn, i solljus (något mörkare annars):

Det är ju precis om bokomslaget, så häftigt! 🙂
Bilden är tagen av Nyansera-Jenny.

Jag ska göra en sval sommarkofta utav det, så jag beställde en extra härva. En kortare variant, med trekvart-armar och lite bolero-stuk på det. Tror jag – man kanske kommer på nån annan tröj-variant när man håller i & stickar med garnet. Det skulle va jättekul om den kan va klar till midsommarafton.
För då händer något speciellt – jag fyller nämligen 30 just på midsommarafton.

Garnet är 80 % sw bluefaced leicester & 20 % silk. Riktigt spetsgarn alltså, ska man våga sig på nån form av spetsstickning i sommarkoftan? Jag som aldrig stickat i spets förut.
Någon som kan något enkelt spetsmönster?
Jag får glo i min bibel också, för att se om jag hittar nåt, alltså Bonniers Stora Bok om Stickning. Mitt mest väl-lästa lexikon.

Jag måste ju säga att det finns så många fiina garner hos Nyansera så det är inte klokt. Hon har ett garn-abbonnemang såg jag som är jag jättesugen på. Då skulle man få tre paket, ett i juni, ett i juli och ett i augusti.
Men jag kan inte! Jag har just rensat ur lite garn och skickat upp till mormor för jag får inte plats! Och jag har så mycket planer med de garner som jag har, så jag måste verkligen ta itu med de först. Snacka om att man verkligen är insnöad på sin hobby.

Detta blev första inlägget för denna vecka.
Jag har haft så mycket för mig denna vecka, mest jobb, jobb, jobb. Så kan det bli!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

4 svar på ”Min specialvinst”

  1. Jag fullkomligt älskar (!!!) Sagan om klanen Otori.. Bland de bästa böcker jag har läst 🙂 Ska läsa om den i sommar hade jag tänkt 🙂

  2. Oh jag älskar också den serien. Håller på med boken som utspelar sig 15 år efteråt alltihopa just nu. 😀

Kommentarer är stängda.