Ileana Tröja – del 4.

Jag har sökt högt och lågt. Kilat in på varje stick-butik jag har kommit på och glott runt på nätet. Så uppenbarade sig ett ersättnings-garn som kom väldigt nära original-garnet. Äntligen!
 
Bakgrunden: Jag började på Ileana-tröjan med mitt favoritgarn Margaree från Fleece Artist. Jag tänkte att jag kan alltid köpa mer, trodde inte att det skulle räcka riktigt. Mycket riktigt, det räckte inte så jag beställde mer från garnkorgen.se. Dock – där blev det stopp. Tillverkaren hade slutat att göra detta garn. Så jag behövde ett garn-alternativ!
Garnet består av 45% ull, 45% mohair och 10% silke – jadå inte ska det vara lätt att hitta ett alternativ.


Det jag hittade var Colorful från Schachenmayr. 
  1. Det har ungefär samma stickfasthet.
  2. Den känns väldigt lika i materialet, fast mattare i färgen. Det är ett blandgarn i ull och akryl. Silket fattas, det är det som gör att det ser lite mer matt ut.
  3. Färgerna stämde rätt bra överens. Den lila och gröna stämmer jättebra. Resten av färgerna är ljusare: orange, gult, osv. Det får jag ”på köpet”. Det fanns inget enfärgat garn i detta. 

Ja det är så nära som jag nånsin kan hitta,
så jag är väldigt nöjd med det!

Här är en färgkarta över garnet jag köpte. Man ser tydligt här skillnaderna i garnerna, dock ser den skarpare ut än det färgbad jag köpte.
Det är också som jag skrev tidigare – det stämmer himla bra med det gröna och lila! Bilden längst upp bevisar ju det.

Nästa fundering: 
  1. Ska jag köra på med slätstickning och låta det bli en ”skarp” övergång till nya färgen?
  2. Ska jag sticka mönster så som det ser ut längst upp vid halsen på tröjan? Det kanske kan upplevas bli en ”mjukare” övergång till nya färgen.

Ännu mer att fundera på alltså… Nån som har nåt smart tips där?

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg