Ditten o datten

Nu har vi haft en period med regn mitt i den vackra hösten. Nu verkar vinden komma tillbaka. Det är bara att konstatera att det är höst. Sjal, mössa, tröja på, så himla mysigt!

Förra veckan har präglats av mönstertillverkning av tomteluva samt skicka iväg ett färdigt möss-mönster till teststickare. Ska bli intressant att se vad de säger!

Nu i helgen har jag tagit ”ledigt”. Istället stickar jag lite på Tiima-mössan till mig. Det har kommit lite annat emellan så jag stickar fortfarande på denna. Jag stickar på smala stickor med ett alpacka/silke garn. Supermjukt, men (här kommer det) jag får kramp efter ”ett tag”. Det är första gången som det händer! Så kombinationen smala stickor och halkigt garn är inte den bästa för mig. Men jag ska ta mig igenom för det blir grymt snyggt! 
Jag stickar någon extra rapport på höjden för jag har så stort huvud som oftast inte passar i one-size för kvinnor.

Har även tänkt fodra mössan. Men jag använder inte pärlor och inte något band som mönstret visar. Det är helt enkelt inte jag. Jag kan bara säga – fortsättning följer.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Ditten o datten”

  1. Det är därför jag har rundstickor i flera olika material – för att det skall funka med det garn jag stickar i. Om du vill ha ett tips, så funkar bambustickor väldigt bra till halkigt garn, eftersom det är lite strävt mot det "hala" garnet. Det gör det betydligt skönare att sticka med små stickor och halkigt garn:)

    Strukturen på mössan är sådant som jag gillar. Den kommer att bli jättefin när den är klar. Spännande att du funderar på att fodra mössan! Det skall bli jättespännande att läsa hur du tänker kring det!

  2. Javisst, bambustickor hade varit ett bättre material. När jag beställde stickor hittade jag väl inga bambu i den storleken. Vi får se!

Kommentarer är stängda.