Mönstrad Hood

Var har alla vårtröjor tagit vägen? Vår stilmedvetna 7-åring behöver en zip-hood, men den ska vara mönstrad och cool, inte enfärgad. Inte lätt att köpa mönstrade hoodar med zip någonstans, det verkar inte existera just nu. Jag köper/skapar aldrig kläder som hon inte vill ha, det är slöseri med både tid och pengar. Så denna gång tog jag fram tyg hemma och började sy.

Mönstrad hood till barn

Jag har ett tyg hemma som köptes på rea för något år sen och som jag sytt en klänning till mig av, och det är ett tyg som hon älskar samt är mönstrat. Så det blev till att sy en hood, helt enkelt. Så jag har inte behövt lägga ut en enda peng på denna nu, däremot tid.

Tyget är svårt att sy i när man gör något mer komplicerat som att sy i dragkedja, tyget drog sig lite. Så den är inte perfekt vid dragkedjan. Men det får vara som är, för jag hinner inte ändra det just nu. Huvudsaken är att hon gillar den.

Nu skulle det passa ypperligt att bli klar med bomullskoftan till dottern! För den behövs också, när värmen kommer.

Relaterat inlägg