Några varv till

Ibland vet jag inte var man börjar när man vill skriva om saker. Men jag får väl ta det i kronologisk arbetsordning.
Den är klar, t.o.m. tvättad o blockad. Men det här med knappar var svårt denna gång. Jag tycker att träknappar blir bäst men jag har svårt att hitta nåt. Har kollat mycket på nätet och på många webbutiker utan att hitta rätt nyans. Har beställt träknappar i brunt som kommer nästa vecka. Jag hoppas att de funkar, annars får jag leta vidare. Den här koftan ser jag verkligen fram emot att använda!

#VårteckenKAL
Är en mysteriestickning, en halstub i 4 delar varav 2 delar har blivit avslöjade. Det är fint att läsa om tanken bakom de olika delarnas vårtecken i naturen. Nästa del kommer på Måndag på Järbo Garns blogg (länk ovan). Det är en riktig njutning att sticka med garnet Llama Silk (Järbo Garn) och det här mönstret. Är man sugen att hoppa på så tycker jag absolut att man ska göra det. Alla inlägg på deras blogg finns ju kvar.

Jag läste ett inför-inlägg om mönstret att man inte kommer använda hela nystanet. Så då tänkte jag att jag borde få till två halstubar. När denna är klar så stickar jag en mindre variant till dottern. Det har också påverkat mitt färgval så det ska passa oss båda. Jag använder inte rosa, men lila funkar. Nästa steg på mönstret kommer vara i två färger – då kommer lila och grön. Det blir fint ihop.

Barnkofta
Ja vad säger man om den här stickningen? Jag har typ ändrat allt man kan i mönstret. Jag gillar inte mönstret ALLS, det är svårt att följa och krångligt språk på nåt vis. Det blev inget spetsmönster för att jag inte fick till det (!) och nu jag har gjort som jag vill istället.

Jag har gjort en tillfällig virkad uppläggning för ärmens axel för att ta resten av ärmarna sist o då få ut så mycket som möjligt av garnet. Så axlarna är på så sätt stickade med kroppen. Ärmarna kommer jag att sticka samtidigt så jag får lika mycket på båda ärmar tills garnet nästan tar slut. Då får vi se hur långa ärmarna blir.

Därtill gjorde jag ett virkat varv runt koftans kanter. Men det blev inte som jag tänkt.  Så nu har jag stickat en I-cord (för första gången) på det virkade varvet och det blev ju bra! Även om jag inte stickat den här tekniken tidigare så vet jag hur det ser ut: har sett I-cord många gånger hos andra stickerskor och stickares alster som man ser på nätet.

Egentligen är det tänkt att man har en snörning längst upp vid halsen på koftan och inget mer, som en lätt sommarkofta. Det blev ingen hit hos lilla fröken som är begeistrad över knappar. ”Jag vill ha många knappar så jag inte fryser om magen.” Nå, det är en logik som jag verkligen relaterar till: klart koftan ska ha knappar. Jag löser det, kanske virkade öglor eller så. (Återigen ett tillfälle att söka efter olika tekniker.)

Resultatet blir helt annorlunda än originalet och jag är lite glad för det. Jag har lärt mig lite trix genom åren som man kan ta till när det man tänkt inte fungerar. För 5-7 år sen var det mitt mål att kunna ändra och forma så det blir som jag vill ha det. Idag är nog mitt mål att lära mig ännu mera tekniker och trix. Det finns alltid så mycket att lära sig och så mycket man vill sticka/sy/virka.

Förresten kommer inte färgen på koftan fram på de här bilderna, det är mer livfullt grönt och ännu mer glittrig. En riktigt flickig sommarkofta!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Några varv till”

  1. Det händer uppenbarligen massvis på stick- och virkfronten i ditt handarbetsliv just nu.

    Att lära sig nya tekniker och kunna använda dom kan verkligen få en att känna sig kunnig och kompetent. Och i-cordteknik är ett förträffligt sätt att skapa snygga kanter!

    Det skall bli kul att se hur knapparna kommer att se ut (till båda koftorna), så jag håller tummarna för att de bruna knappar du har beställt passar som du har tänkt dig till fanakoftan!

Kommentarer är stängda.