Min Spets-Bolero

Min fina Spets-Bolero är klar!
Jag är supernöjd, den är jätteskön o mysig att ha på sig.
Garnet jag använt heter Nornir och kommer från Nyansera
Vi tog lite kort häromdagen, det blev många bra, så här får ni se min fina tröja. 

Mönster till tröjan finns längst ner i inlägget!

Framsidan av tröjan.

Klicka på bilden för att se ett större kort på tröjan. Jag ville ju inte klippa i bilden i onödan!

Knapparna jag använder i tröjan är fina metallknappar i helt rätt färg! De smälter in väldigt fint. De har lejon på sig, fina! Som vanligt gjorde jag massor med knapphål, så det blev 15 st knappar. Hoppsan! Ja, man lär sig väl  allt eftersom att man ska ha mer mellanrum mellan knapparna. Hellre för många än för få dock!

Baksidan av tröjan får inte glömmas! 
Den sitter perfekt, jag har lyckats bra med passformen. 
Ärmarna är halvlånga, precis som jag hade tänkt. Det man kan göra annorlunda på ärmarna är att öka alla maskorna som ska ökas precis efter muddarna istället för att ta det vid varvskiftet som jag har gjort. Det kommer stå i mönstret. 

Mönstret
Jag har skrivit upp mönstret på tröjan och den hittar ni här.  
Det är bara en storlek på mönstret, så vill man ha större eller mindre så får man förändra i mönstret själv. Jag har gått igenom mönstret, allt verkar stämma. Annars, e-posta till mig.

Nu har jag en skön liten sommar Bolero att ha de där dagarna man behöver ha nåt litet över axlarna, men inte för varmt. Jag stickade den så mudden kom relativt nära halsen. Jag har nämligen en förmåga att få soleksem och inte många tröjor går upp så långt mot halsen. Jag hoppas denna kommer skydda mig!

Planeringen började i början av Maj och i slutet av Juli blev den då klar. Jag har jobbat väldigt intensivt med tröjan, har knappt gjort något annat i pysselväg. Ja bara lite saker… Det passar ju bra att den blev färdig i början av semestern.


Alla tidigare inlägg om Boleron finns här:
Del 1 – jag kan ju faktiskt sticka i spets.
Del 2sommarstickningen
Del 3ärmarna klara!
Del 4kroppsstycket.
Del 5snart klar
Del 6färdigstickad.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

7 svar på ”Min Spets-Bolero”

  1. Ohh vad fin!Har sparat den för det är inte omöjligt att jag kommer att göra den, den är skitasnygg!!kram =)

  2. Fantastiskt 🙂 Den blev verkligen bra. Otroligt vad fort den gick, med tanke på andra projekt som tagit längre tid 😉
    Det ska bli spännande att se vad du hittar på härnäst. Kram.

  3. Tack så mycket, allihopa! Majsan: Ja det är väl en fråga om prioritet. Jag har ju i vanliga fall tusen projekt igång samtidigt, då går det ju betydligt långsammare. Eller lägger undan grejer för att jag får en beställning. Men när jag gjort denna har jag koncentrerat mig på att ska bli färdig! 🙂

  4. Din bolero blev jättesnygg och färgerna passar dig fint! För mig är det extra kul att se projektet färdigt eftersom du specialbeställde färgen! Jag tycker dessutom att det är så häftigt att du lyckas med detta på en härva. Kanske man skulle våga sig på en sån här i en av alla spetshärvor man har samlat på sig?

    Tack för att du delar med dig av mönstret, jag kan tänka mig att många kommer sticka den!

    Jenny

Kommentarer är stängda.