Ett gäng halvvantar

Jag tog och glodde i min garnbyrå häromdagen för att leta rätt på lite restgarner. En vän vill ha halvvantar, och jag fick fria händer. Det är ju perfekt att använda upp restgarnerna till detta!
Så jag tog fram med lite garner och började, och sen såg jag ett annet restgarn och tänkte, ja men det kan ju också bli fint och sen såg jag något fler nystan och.. ja.. på den vägen är det!

Blå-melerade halvvantar

Dessa har jag stickat av dubbelt Drops Delight garn och stickor nr 5. Jag använde 28 maskor och gjorde en tumkil.

Svartglittriga pälsiga halvvantar

Dessa är intressanta! Jag stickade dem med två olika garner, dela ett gammalt nystan av Fuga (svartglittrigt) och dels Crazy från Love Garn. Crazy-garnet är i 100% polyamid och var väldigt smalt med pälseffekt. Fuga har akryl och viskos i sig. Jag använde här 32 maskor, stickor nr 5 och gjorde tumkil.

Brun-röd-gröna halvvantar

Här använde jag dubbelt garn, där jag blandade ett vinrött Drops Alpacka med underbara Freedom Spirit i brun-grönt. Det blev en spännande effekt på den blandningen! Jag använde stickor nr 5 här och 28 maskor. Gjorde återigen tumkil.

Svart-vita halvvantar

Jag hade ett gammalt garn som heter Soft Snow i lådan, detta kom äntligen till användning. Det är både ull, akryl och aningens nylon i garnet. Här använde jag 32 maskor på stickor nr 8. Gjorde tumkil här med.

Lila halvvantar

Dessa halvvantar är virkade, testade lite med virkningen. Jag virkade ihop sidorna och gjorde några extra maskor på sidan till tummen. Improviserat, enkelt.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Ett gäng halvvantar”

Kommentarer är stängda.