Dubbelstickad mössa o blått och vitt


En till dubbelstickad mössa är klar,
denna gång var det beställt blått och vitt!

Stickmotivet är mitt eget och det kan ni hitta här.

Den vänstra bilden har ett blått område först och sedan ett vitt – allt efter önskemål. Men man kan även vända på mössan om man vill ha variation och får då ett vitt område och sen ett större område med blått!
Det är alltså samma mössa på bilden!

Jag har smygit in min lilla logga i mössan. Jag är väldigt nöjd med hur mössan blev! Så blev även min pojkvän som ville ha den själv (jag ska göra en vändbar mössa till honom så småningom också) och min kund.

Grundmönster Mössa

Garn: Karisma
Stickor: nr 4, rundsticka.
Antal maskor: 80*2.
Uppläggning: en vanlig uppläggning med ett garn

Sticka ca 16 – 18 cm ”tub”.
Minska 6 maskor på ett varv (jämnt fördelat på tre områden) vartannat varv ca 5 ggr, sen varje varv tills det finns ca 15*2 maskor kvar.

Dra igenom framsidans garn i framsides-maskorna och baksidans garn i baksides-maskorna.
Fäst trådarna så de inte syns: ”emellan” fram-och baksida!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Dubbelstickad mössa o blått och vitt”

  1. Så, om jag vill göra något i två färger och skall lägga upp 100 maskor, så lägger jag bara upp 100 m från den ena färgen (vilken som antar jag) och först när man skall börja så är det dags för garn två att komma in? Är det rätt tänkt ?

Kommentarer är stängda.