Saco stripes linne

Så var en klar, mitt linne. Mitt i höstvindarna! Men det gör inget att det börjar bli höst, för jag är en stor användare av linnen året om! Men nästa sommar kommer den synas mer, utan jackor och koftor utanpå! Jo, vi tog kort på balkongen denna gång, av den enkla anledningen att det blåser väldigt mycket idag.

Foto: Fredrik Eriksson

Mönster: Saco Stripes av Pam Allen
Garn: Cotton Linen från Hjertegarn

Det här linnet stickades sida för sida, alltså framsida och baksida för sig. Sen sydde jag ihop dem i sidorna och fixade till ärmhål och halsringning. Jag gjorde vissa förändringar:

  • Högre rygg än i mönstret (för det trivs jag med)
  • Bredare axlar
  • Högre urringning på framstycket
  • I-cord avmaskning i halsringningen. 
Foto: Fredrik Eriksson

Den är väldigt skön att ha på sig, jag gillar tröjor som är lite luftiga men ändå snygga. Det fanns inte så många färger att välja bland garnet jag valde, men då jag gillade garnet väldigt mycket så blev det ändå en i de färger jag gillade. Jag gillar blågröna färger, därför blev det den här ljusa blågröna ”teal” färgen och till den passade en neutral färg till ränderna bäst, tycker jag.

Foto: Fredrik Eriksson.


Äntligen har jag stickat ett linne, som var målet under hela våren. Gissa hur många stickade linnen som dök upp i min favoritlista på Ravelry i våras! Så jag gör här en kvalificerad gissning att jag kommer bli lite besatt av linnen till våren igen. Nu framöver kommer jag titta mer åt hösten och sticka klart koftan jag började på i våras (Tröja med luva, från boken Sticka till dig själv). Dessutom fick jag en förfrågan om att göra ett mönster, men tänker inte avslöja något mer. Jag jobbar på det också och resultatet kommer i vinter.

Ha en trevlig dag/kväll, alla! Berätta gärna vad DU stickar på just nu!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg