Handarbetstankar

Ibland kan det bli avbrott i stickningen man inte räknar med. Häromdan gick en Knit Pro Symphony Wood sticka av (det har hänt förut också). Jag hade inga extra i den här storleken så i helgen beställde jag nya. Jag hittade åt en sort från Knit Pro hos Deisy Design (favoritbutiken) som ska va extra starka så det blir intressant! Nu följer en (otålig) väntan.
Det är sparkdräkten till baby som får vila nu (ovan). Den artar jag fint, tycker jag! Det är en väldigt rolig stickning. Speciellt när jag blandade in det vita garnet. Jag valde att göra lite tvåfärgs-mönster. Det första mönstret hittade jag i ”Colourwork stitches” från Interweave. Så gulligt på denna dress! Efter den vita delen så har jag börjat minska maskor så det får bli lite annat mönstrande under minskningen. Vad det blir efter den gröna biten vet jag inte än. Nånting som går att repetera över 7 m. Tips?
Man kan säga såhär: jag har ju behållit grundmönstret som jag hittade i Knitting Magazine. Men jag stickar ihop fram- och baksida så långt det går. Jag skickar inte ränder som på mönstret. Och jag använder bomull istället för en lin-blandning. Det ger markant olika intryck, på ett positivt sätt.  Det är tjusningen med att experimentera med garn och våga ändra i mönster. 
Nu ska jag fortsätta på mannens orange strumpor istället. Och tröjan förstås, som min mor har tingat efter att hon såg stickningen (ja, jag ska visa den någongång).
Sen ska jag ju sticka ärmar på Alpacka-kappan. Plus lite ufo-projekt. Och så har jag lite nya spännande idéer på gång… tiden räcker inte till. Speciellt när man är ’ny’ mamma. Jag får ta en sak i taget!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg