onsdag 23 oktober 2013

Sista-minuten vantar

Häromdan frågade jag en kompis vad hon önskar i födelsedagspresent. Fick svaret nya vantar. Ja hoppsan hejsan, snabba ryck! Hon fyllde nämligen år i måndags. Vad man gör då är att ta ett tjockt garn, för då går det fortare. Dessutom väljer man att göra tumvantar, som ju går fortare än fingervantar.

Hittade ett restgarn i ull hemma som heter Fashion Trend (gedifra), jag gjorde en uppifrån och ner tröja av garnet för nåt år sen. Garnet är melerat, i båda färgerna, och vantarna får naturligt lite olika nyans.

Stickfastheten blev 16 m och 28 v = 10 cm. Då passar det bra för damvantar att lägga upp 30 m för mudd och handen. Jag gjorde tumkil (se mönster i menyn) och då passade det att öka var 3:e varv. Totalt antal maskor på tummen, inklusive de upplockade m mot vanten: 12 m.

Jag stickade ett enkelt och fint mönster på vantarna för skojs skull. Det var nog allt, här kommer bild på vantarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad för alla kommentarer!

Observera dock att jag inte tar emot beställningar via kommentarer! Gäller även prisförfrågningar, osv.
Skicka då ett mail till mig, den finner du under menyn/kontakt. Tack så mycket för visad hänsyn!

Välkommen åter!

Related Posts with Thumbnails