fredag 5 oktober 2012

Sticka & Skicka


Bild lånad från Hemmets Journal
 


Jag har fått ett mail som var något jag absolut vill skriva om. 
Ett citat från mailet: 


"Mellan 1 oktober-1 december 2012 har vi som är handarbetsfantaster glädjen att tillsammans med Hemmets Journal, Erikshjälpen och Libris hjälpa till att ge behövande barn i Zambia lite värme genom kampanjen Sticka & Skicka.

Allt du behöver är lite restgarn, din skaparglädje och ett öppet hjärta."


Restgarner, ja dem hopas! Vilken fin idé! Det är ju absolut något man kan hoppa på, göra nån babymössa eller tröja eller så.

För er som är sugen på att göra babymössor ska jag tipsa lite om storlek som jag stickar/virkar på babymössor. Ungefär 30 cm i omkrets är lagom till nyfödda, ibland stort. Jag har gjort ca 16 cm i höjd, kan också vara lite stort ibland men det är bättre än tvärtom! Jag har sett mössorna på baby, har inga barn själv så man fick gissa lite först. Det är vad jag har kommit fram till.


Man kan läsa mer på Hemmets Journals sida om  
Det står också i mailet att det finns tre utvalda stickbeskrivningar till detta ändamål, men jag hittar dem inte. Någon som gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad för alla kommentarer!

För frågor, skicka ett mail till mig, den finner du under menyn/kontakt. Tack så mycket för visad hänsyn!

Välkommen åter!

Related Posts with Thumbnails