söndag 20 februari 2011

Melerad Mössa

Här kommer en mössa jag slängde ihop till en som går o fryser om öronen!
Jag hade garnet hemma, ett blandgarn som heter Dover (Idéna).
Jag la upp 60 maskor med stickor nr 5 eller 6 (minnet bra men kort) och stickade mönster så långt som mössan skulle vara utan minskningar. En tub, alltså. Sen maskade jag av och drog åt hårt och sydde ihop lite runtom.


Närbild på mönstret jag gjorde.
Ja, det behöver inte var så komplicerat alla gånger!

1 kommentar:

  1. Kanske kan du då ge mig råd? Stickade benvärmare och de blev alldeles för vida (och korta). Garnet är Drops Andes Alpaca 35% och ull 65% 10 maskor X 14 rader. Stcikor nr 8 och det är resår stickning. Tvätta?

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad för alla kommentarer!

För frågor, skicka ett mail till mig, den finner du under menyn/kontakt. Tack så mycket för visad hänsyn!

Välkommen åter!

Related Posts with Thumbnails