fredag 11 juni 2010

a' Katrinas Uppifrån och Ner Kofta


Min första uppifrån- och Ner Kofta är klar och jag är supernöjd!
Solen sken under ett uppehåll av regn, det är härligt att fota ute!

Garn:
Drops Delight, två olika färger (älskar muddarna). Ca 400 gram använde jag - hade räknat med mer på en såpass lång tröja! Jättehärligt garn att sticka i och det räckte verkligen långt.
Stickor:
Rundstickor 80 cm strl 3 och 3½. Strumpstickor nr 3 och 3½.
Mönster:
Inspiration och tips från TantKoftas häfte om Uppifrån-och-Ner kofta, därtill mitt eget påhitt. Jag använde sk. pärlmudd till alla muddar.Man kan även kalla den knappkoftan -
hela 20 st knappar användes!
Det var ett medvetet/estetiskt val, för det första tänkte jag att denna kofta ska bli lång och då vore det snyggt med en trevlig rad knappar. Så många knappar blev det och jag tycker det blev jättefint.De fina muddarna i lite närmare bild! Detta är garanterat min nya favorittröja! Älskar den! Och att den är gjord efter mina mått och former är ju bara ett jätteplus. Den e bara min!Jag fotade på egen hand idag när jag ändå var ute på äventyr, så då är det svårt att få en bild där man får med hela tröjan. Så här är en bild på bara tröjan - inomhus - på golvet. Hade ju varit kul att fått med en kompis som skulle fått varit fotograf, men jag lyckades hyfsat ändå.Tog även lite bilder på naturen när jag var i farten. Det är så fint med vattendroppar i naturen!

Jag ville inte att stickningen skulle ta slut, eller jo, jag ville ju bli klar så jag kunde ha den. Men den var så rolig att göra! Det lönar sig att planera en del innan för jag behöver inte repa upp en enda gång. Vill göra mera, mera, mera!

10 kommentarer:

 1. Alltså vilken wow kofta! SÅ läcker med färgkombinationerna och sedan knapparna som vacker dekoration!
  Du skall verkligen vara stolt över den!

  SvaraRadera
 2. Den är jättesnygg! Coolt med muddarna och knapparna!

  SvaraRadera
 3. Vad snygg den blev! Och så många knappar! Tänk att man kan lyckas så bra med ett eget plagg...det ger mig hopp!

  SvaraRadera
 4. Supersnygg!!!!!!
  Grattis till första koftan.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 5. Vad fiiin den blev och så roligt när man är nöjd själv med !!Kram =)

  SvaraRadera
 6. Så kul att du blev så nöjd med din fina kofta! Och det kan du verkligen vara! Den är jättesnygg! Att sedan passformen är perfekt till dig gör ju koftan ännu bättre förstås :) Det är det som är så kul med att handarbeta (hantverka); att man kan göra något som ingen annan har! Inget massproducerat utan unika exemplar av produkten. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Men HJÄLP så fin den blev!!!
  Jag blir såå sugen på att göra en egen, vart får man tag i mönstret? :-P

  SvaraRadera
 8. SNYGG tröja! Jag är avis! :)

  SvaraRadera
 9. Jättefina saker du gör! Kommer ofta att titta in på din blogg och välkommen till min!/Stick-Kine

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad för alla kommentarer!

För frågor, skicka ett mail till mig, den finner du under menyn/kontakt. Tack så mycket för visad hänsyn!

Välkommen åter!

Related Posts with Thumbnails